Thursday, February 7, 2008

kpi 2008


salam...pembuka bicara....

pertamanya...syukur ke hadrat Ilahi kerna dgn limpah kurnia serta hidayahnNya kita masih lg dpt mghrup udara yg segar ini...(kat pekan la...,kat tpt lain xtau segar ke x...hehe)...

actually i'm alone right now..ops silap...ade pujah...tapi die tgh layan Full House..maka aku pun keseorgan...bosan...lalu trase nak post pasal kpi....

1/1/2008
kpi...jujur pd pandangnku pada mulanya aku menganggap kpi ni sbg racun kpd myfam@muet.... dgn halangan..dugaan,...cubaan...yang melanda aku & sahabatku yg lain.... aku seringkali merungut tika masalah dtg menimpa.astaghfirullah... kpi makin hampir tp aku langsung X nampak jalan Utk menjayakan kpi....apakah kpi benar2 akan terjadi?????????

11/1/2008
mlm...ade meetg mt kpi kat surau....tetiba je...(terdgr lagu dancing quenn-ringtone kalo family call)...huhu...mak call...aku pun ape lagi...tym tu la nak lari dr meetg..."sori mt mat....". tym mak call tu tgh bincg sal masalah kpi....kalo x clap psl masalah hari kpi serentak ngn kuliah ganti...aku pun criter kat mak aku sal masalah tu....aku kutuk skit pentadbiran... ak cakap nape die wat student camni...dahla ups2 3 hari je lg....aku cakap yg masalah ni ganggu aku study....huhu...mak pun bglah nasihat utk anaknye......

13/1/08
ade kuliah kimia olh cg.zaman....myfam yg mintak klas ni...bagus lujnah akademik...teruskan bergerak demi kecemerlgn bersama.....habis je klas tu mak call....ingatkan mak nak wish gurd luck tuk ups2...rupanye mak bgtau yg mak dah criter kat en hussain (K.Jab.sastera n ikhtisas) sal kpi tuh...termasuk la ak ckp sume ni ganggu ak study...(tp x termsk ak kutuk2 pntdbran)..mujur.....mak pesan en.hussain suh jumpa diaseblum cuti midsem,citer ape problm kpi..mane tau die leh tlg.......aku dah cuak... ape yg aku nak xakap????ape aku nak citer.....??takut la plak.....

18/1/08
hari jum...plan nak jumpa en.hussain....tp xkan tetiba nak uncul kat ofis die camtu je....maka aku pun bercdg nak plgkan skali bku yg anak die pinjmkan kat aku(chemistry sem 1)... aku ajak ida teman...sal die pengarah kpi...papehal die blh jawab ngn en.hussain....huhu...hari yg agak menyedihkan bg aku....ngn ida.... mane x nye....rase cam byk kne sindir..ant soklanyya"nak teruskn kpi @ nak sy batalkan kpi ni??) terkezut ak dgr....tp aku tau tu style die.... xpe...dgrje...yg pasti aku ngn ida jd bertambah semngt nak jayakan kpi ni....sal kitaorg nak buktikan yg kpi blh jalan lancar although ade kuliah skalipun....lame gak duk lam ofis die tu... coz die bg nasihat skit bile dah masuk univ nant jgn lalai n leka n alpa....coz susah nak cover kalo result tuk satu sem dah jatuh...konklusinya...en.hussain xdpt wat pape...kuliah must go on...

27/1/2008
seakan x percaya yg kpi dah nak dekat sangat.... aku & sahabatku yg lain byk menyusahkn ustaz Ghazali....minta maaf utz...kami ni byk kelemahan lagi... bantulah kami utz... kami x berniat utk menyerahkan kerja kpd utz ttp utz nampaknya brs hati dgn kami....lega aku dgr bile min ckp yg xde masalah pun ngn ustz....syukran jaziilan ya ustaz...may Allah s.w.t bless you.....

28-1/2/08
minggu ni sume ajk kpi bz....sampai keletihan...seblum ni x penah ngantuk tym math tutor...tetiba je ngantuk sgt rasanye....jadual makan x teratur......aku rs nak nangis bile tgk sume sahabat (muslmat) bertungkus lumus nak siapkn tugas msg2....yg xde keje tlg yg bz...tym ni la kemanisan ukhwah terasa....(atr mat je la)...kalo atr min n mat....tym ni br kenal atr satu sama lain...seblum ni tau rupa tp xtau nama...tp skrg masing2 dah knl....mungkn skrg aku blh cakap yg kpi tu madu utk myfam.....

2/2/08
pg tu alhamdulillah...smooth....mlmnye....cukup mengharu birukan hati semua myfam(muslimat) coz kitaorg rase 90% msj yg nak disampaikn mlm tu diterima kpd semua audience.... gimik pun menjadi ....ms ni sume mat pkai jilbab..sume sweet..min plak seragam..sume segak je(ye ke??? musykil betul..hehe)....ms dah nak abis mlm kemunck ...ade sahbt nampak utz Ghazali kesat air mata... pengarah pu same...aku x nampak...coz aku duk betul2 belakang vip...kalo btl alhamdulillah...mungkn ak jg blh katakan yg kita dah buktikan pd en.hussain yg kpi blh jln lancar(pd pandgn mata kasar).....apepun...alhamdulillah......

tahniah wat sume myfam@muet ats kejesama yg diberikan...kat cni ana(wakil mt myfam@kpi) ucpkan trima ksh bebanyak.jgn lupa,perbaikilah kelemahan kita...muhasabah smula dri kite kot kot kite dah terlanjur dlm ikhtilat ms melaksanakan kpi...igtlah bhw kite ni insan biasa yg mudah terluypa....ikhlaskn niat dlm ape yg dikerjakn krn Allah Yg Esa....
p/s:lps kpi ana chatting ngan ibu(mukaramah) n sakinah(uia)...mrk kim slm .x lupa jg janah saleemah(uitm) mintk maap coz x dpt dtg ms kpi...

kalo blh nak gambo min rmai2 pkai bj biru tu...nak letak lam blog...

No comments: