Wednesday, August 26, 2009

...untuk sahabat dari sahabat...

...In the name of ALLAH , Most Gracious, Most Merciful...

"And united their hearts; had you spent all that is in the earth, you could not have united their hearts, but Allah united them; surely He is Mighty, Wise."
Qs.8:63

Nama diberi, Balqis Bt samsudin,( YA ALLAh, smoga nama yang diberi sesuai dengan peribadi diri )doakan ye...
Dilahirkan pada,28 Mei 1989,
Di Hospital Besar Seremban,
Alhamdulillah....Dilahirkan oleh seorang ibu yang sangat tabah (Rusmawati Abdul Razi)
mempunyai ayah bernama (Samsudin Abd.Razak)
pernah belajar di :
1 ) Tadika KEMAS simpang durian ( 1 minggu )( berhenti gara2 cikgu sangat
garang@saya yang sangat penakut masih tidak dapat dipastikan)
2 ) Sekolah Rendah Kebangsaan Bandar Baru Serting (2 Tahun)
3 ) Sekolah Rendah Kebangsaan Padang Lebar ( 3 Tahun )
4 ) Sekolah Rendah Kebangsaan King George V ( 1 Tahun )
5 ) Sekolah Berasrama Penuh Intergrasi Jempol ( 5 Tahun )( Tempat
Bermulanye tarbiyah dari sahabat, syukur sungguh di hati ini,di
kurniakan teman sejati, penunjuk jalan dekatiNYA,tika diri dalam
kebuntuan...)

Alhamdulillah, mempunyai seorang adik perempuan ( Nazratul Fareha Samsudin)dan 2 orang adik lelaki ( Muhammad Haziq Hakimi dan Ahmad faiq Nukman).

Sehingga sekarang,Harta paling bernilai yang di miliki adalah SAHABAT-SAHABAT seperjuangan yang bile bertemu menambahkan rasa cinta pada ALLAH...(Ya ALLAH,Kekalkan kemesraan yang ada, tunjukkan jalan yang benar.)

Salam.

Tuesday, August 18, 2009

Assalamualaikum.....

Nama saya Muhammad Syufaat bin Roslan.
Berasal dari negeri Melaka Bandaraya Bersejarah.
Dilahirkan pada 29/06/89 di Hospital Besar Melaka.
Anak sulong dari dua orang adik beradik.
Alamat surat menyurat; Km 16 Kg Krubong 75250 Melaka.
Pernah belajar di: 1) Sekolah Kebangsaan Parit Melana
2) Sekolah Kebangsaan Kerubong
3) Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sultan Muhammad
4) Kolej Matrikulasi Pahang
Sekarang menuntut di Universiti Teknikal Malaysia Melaka dalam jurusan Kejuruteraan Mekanikal (Struktur dan Bahan).
Suka bermain ping pong dan bercerita mengenai dunia bola sepak antarabangsa.
Suka makan nasi goreng cili padi dan minum air lobak susu.
Sangat tidak suka air susu termasuk susu soya.
Seorang yang sangat pendiam.
Nama aki Roslan bin Abdul Ghani.
Berasal dari Melaka.
Seorang kaunselor pentadbir.
Nama ibu Wan Azizah bte Wan Omar.
Berasal dari Terengganu.
Seorang guru.
Nama adik Muhammad Akmal Hadi bin Roslan.
Berumur 17 tahun.
Pernah menuntut di Sekolah Kebangsaan Kerubong.
Sekarang menuntut di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sultan Muhammad.


Selamat Berkenalan......hehe..(",

kerna diriku begitu berharga


ASSALAMUALAIKUM.


yeye...jadi org yg ke 7 dedah kan diri...

teringat dulu2 kita tulis biodata dalam buku yg lawa,wat lawa2

skrg da dlm blog lak....bgus2...teknologi...ni bukan promote diri

tok pidato JPP ye..hi2...

  • Syed Malick Syed Imam + Zamilah Ahmad Akhiruddin

    = Sharifah Sakinah binti Syed Malick

  • lahir di katil HBKL pada 7 Rejab 1409 pkul 6 pagi

  • anak ke 3 dari 10 (4 lelaki,6 pompuan)

  • skrg blajo di uiam jurusan biological science major in biomedic

    semoga kita semua bjaya dlm jurusan yg dambil....

  • suke warna warni...layan je mana yg lawa.ungu n merah lawa....

  • saiz kasut 4.hihihi...bleh la sape2 nak bg adiah t.kasut sport da rosak..

  • I.allah 5 bulan lebih g leh daftar ngundi...he3.dah besar rupanya...

  • skrg maintain....x tinggi2,berat pun x tambah2....

    da bape kali nak derma darah xleh...xckup berat tp BMI ok la

  • macam2 gelaran dapat....nina(family paanggil,cam glamor lak),

    baby(ida dah lucutkan...he2.da besar.),knah,anina,bintun malick

    tp yang plg penting..lau nak panggil SAKINAH kene sebut tol2....

    kene sebut SAKIINAH,SAKEENAH ke kerna maksud nama

    ambe "TENANG",lau salah pggl jd "MATI".ingat tau!

  • macam pglman manis,tp yg paling segar d ingatan,d takdirkan singgah sebentar

    d KMPh untuk mengenali anda semua,my fame,al-Muttaqin.Syukur sangat2!

    MAY ALLAH BLESS OUR UKHUWWAH

  • suke makan laksa,budu...he2,ulam2..best tau,bgus tok ksihatan


  • pernah duduk n menulis d kerusi meja sekolah:

    TASKI ILMI TAMAN PERMATA,SK YAAKOB LATIF 2,SRA ATTAUFIQIAH,

    MAAHAD SYAMSUL MAARIF(P),MAAHAD MUHAMMADI LILBANAT,KMPh

    dan last but maybe not least I.ALLAH UIAM.

    trasa cam nak sambung master...he3.

MOTTO HIDUP INI:

  • Hidup bior berjasa

  • A journey begin with 1 step...so even i must start a new step,do it.Dun run
    from it.

  • AT-TA'JIL LISSUZ ZAMAN-Penangguh Itu Pencuri Masa

  • yang paling penting,Islam Cara Hidupku!


dah la 2...cam over lak....yg paling penting,dlm kita bsahabat ni...
yg baik dariku jd kan teladan,yg buruk jd kan sempadan n tegurlah ye...
tata...

Saturday, August 15, 2009

a taaruf


ni sahabat kami yang amik..kiteroeng tengok dari jauh je..



assalamulaikum wbt buat sahabat sume....

kami ingin mengucapkan seribu kemaafan wat wana coz lambat mengresponkan diri kami dalam blog ini:-)
AAAAAcQ/qGGACae2DCE/s320/SDC12945.JPG" alt="" id="BLOGGER_PHOTO_ID_5370131141836471426" border="0" />
nahnu are:

<>Rosdiana Madiah binti Ngah (yana)<>
<>Kuala Ibai kuala terengganu, Ganu darul Iman..<>
<> Leh panggil yana, ros, rosdiana,<>
<>19 years old..<>
<> 28/09/1989<>
<>ustazah going to be..doakan ana ye..<>
<>Institut Pendidikan Guru Malaysia(IPGM) kampus Dato' Razali Ismail a.ka. IPGM KDRI<>
<> anak ke-5 from 5 siblings..(adik)<>

<>Farah Suwahida Binti Zainal Abidin<>
<> Dungun, Ganu Darul Iman..<>
<>panggilan komersial : farah, achu, suwahida,<>
<> 19/11/1989<>
<>19 years old lagi..hihi<>
<> cikgu wannabe..<>
<> IPGM KDRI<>
<> anak ke 11 drpd 11 org adik beradik..<>
huhu..

ader sorang lagi yang kene taaruf ni..
dak sesat skit nih..




<> ana Mohd Arif Azam bin Md Yunoh<>
<> Melor kelate..<>
<>ambo oghe pakak panggil aje jah..<>
<>merangkap sahabat myfam yang dilahirkan plg tue bg yg lhir tahun 1989, ana telah dilahirkan pada 02/ 01/ 1989<>
<>Pendidik a.k.a cikgu <>
<> 20 tahun<>
<>IPGM KDRI.<>

sekian dari kami...harap sahabat dapat kenal kami ngan baik ye..
INNIAKHAFULLAH..

min, mat dan Mut x dapat dipisahkan...hehehehe...

Friday, August 14, 2009

jom taaruf..

assalammualaikum wbt...afwan ya ukhti wana sebab lambat respon dalam blog. Masa tidak mengizinkan untuk ana mengupdate blog ini(blog sendiri pun dah berkulat). so kita taaruf la ya bagi siapa tidak mengenali empunya diri almaklumlah diri xsehebat seperti sahabat2 semua..


nama diberi nabilah ab.karim
lahir di hospital besar melaka
alamat : km21 jalan bunga raya kampung sempang pantai 77300 merlimau melaka
nama mak thuaibah ibrahim dan abah ab.karim shawab
dulu sekolah kat pasti al-ikram,pas 2 s.k merlimau 2,kemudian maahad assaiyidah khadijah serkam, kolej matrikulasi pahang 2007/2008 (sains hayat), dan at now ana kat university of north sumatera (faculty of dentistry : mara)
nama pnggilan banyak..kat rumah panggil kak sau, matrik pun kak sau, tibe kat indonesia jerk nama banyak (cik nab, nabil, ilah, nabilah, k.sau )..
makan tak cerewet sangat makn jerk apa yang ada..tapi yang paling suka "molen" dan "siomay" kat sini..sedap..sahabat2 boley mencubanya kalau datang disini
minum air aqua jerk kot
tarikh lahir 31 disember 1988
cita-cita nak jadi pakar orthodontik suatu hari nanti..amennnnn..
anak sulung dari 5 0rang adik-beradik (ader kembar kat udm)
warna kegemaran actuali biru tapi lebey kepada coklat
note tuk sahabat myfam : sahabat yang ana kasihi sekalian..maaf andai kata terlanjur kata, tidak menanyakan khabar ntunna semua..sesungguhnya persahabatan yang kita jalinkan sungguh indah..syukran kerna memberi ana kemanisan ukhwah ini atas dasar kerna ALLAH..afwan post kali ini betul2 express..ayat pun dah tunggang langgang..


TO UKHTI WANA : wana k.sau dah matang taw..xcam budak2 lagi...hu2

Friday, August 7, 2009

Sahabat-sahabat muslimin...

Salam buat shabat-sahabat muslimin yang dirahmati Allah semua..

Di saat indah ini,
Ana ingin menyatakan sesuatu,
Ana ingin menyingkap kembali memori,

KMPh di hati..
Di sini segalanya bermula,
Terkenang ana kembali,
Sejarah kita bersama..

Sahabat,
Kita bertaaruf..
Kita membina saf kepimpinan..
Sungguh indah saat itu,
Masihkah korang ingat saat itu??


Sahabat-sahabat,
Setahun kita bersama,
Ditarbiyyah tak kira masa,
Siang mahupun malam,
Kita seiring sejalan,
Kekadang jalankan tugas sebagai daie,
Kekadang jalankan tugas AJK Surau al-Muttaqqin,
Kekadang jalankanb tugas sebagai JPP,
Kekadang jalankan tugas sebagai pelajar matrik..

Sahabat-sabat muslimin sekalian,
Surau al-Muttaqqin menjadi kubu kita,
Bilik imam jadi saksi kita pernah bersama,
Cafetaria A1 dan A2 tempat kita makan bersama,
Bilik kuliah medan pentarbiyyahan kita,
Pantai Balok tempat kita jalinkan ukhwah,
Manisnya nikmat persahabatan ini..
Masihkan korang ingat saat itu??

Sahabat-sahabat ana semua..

Razak
Abang Ali
Khabir
Amang
Tarmizi
Paat
Imran
Daus
Ridha
Minzee
Muhammad
Nik Munaji
Arif Azam
Ahmar
Azam

Walau hampir 2 tahun masa berlalu,
Walau jarak memisahkan kita,
Walau bidang pengajian kita berbeza-beza,
Walau tawa,sedih,riang dan gembira kita sendirian rasai,
Na..
Na..mun…
Namun……
Masih ana kecapi manisnya ukhwah antara kita,
Masih ana ingati ikrar kita pateri bersama,
Masih ana rasai semangat perjuangan sahabat semua…

Sahabat,
Bagaimana keadaan dirimu semua..
Ana rindu pada kalian…

Abang Ali…
Dirimu begitu hebat dan istimewa,
Penuh semangat pengorbanan,
Hasil Tarbiyyah Islam,
Dirimu sabar dan tabah melayan kerenah ana,
Walaupun dirimu keseorangan,
Dirimu tetap hebat membimbing kami,
Mengatur strategi menjaga kewangan dan kebajikan keluarga kita,
Terima kasih abang kerana menjadi bendahari yang prihatin,
Walaupun kita sering diuji,
Dirimu tangkas menghidu kelemahan kita,
Mempertahan ahli keluarga kita dari berantakan,
Demi melihat perjuangan kita bersinar,
Di bumi KMPh tercinta..
Tapi,
Kini sungguh ana rindui dirimu abang,
Tawa dan senyummu,
Kata-kata perangsangmu,
Di mana dirimu sekarang abang,
Hubungilah ana,
Mesejlah ana,
Sedarlah wahai abangku,
Ana sangat bangga denganmu…

Razak,
Dirimu sangat hebat bak pahlawan di medan tempur,
Ana sangat menyanjungi bakat kepimpinanmu,
Ana sangat menyanjungi semangatmu,
Teruskan perjuangan wahai sahabat,
Seikhlas doa sentiasa ana kirimkan,
Sahabat,
Terima kasih sebab datang ke tempat ana baru-baru ini,
Sahabat,
Ana sangat menyayangimu…

Paat,
Oooh,
Bertuah diri ana berkenalan denganmu,
Sungguh mulia dirimu,
Sungguh tinggi semangat perjuanganmu,
Mekar dakwah,
Bertuah bumi Melaka mendapat kelahiran insan sepertimu,
Alhamdulillah,
Dirimu tetap setia bersama ana,
Mengharungi suka duka di UTeM,
Teruskan…teruskan..
Sahabat,
Ana kasih dirimu…

Arif Azam,
Dirimu lahir di negeri serambi Mekah,
Dirimu permata yang menyinar,
Dirimu bakal pengganti Mursyidul Am kini,
Ana setis menyokongmu,
Teruskan dalam medan dakwah,
Ana tahu dirimu keseorangan tanpa sokongan sahabat-sahabat kita,
Tapi,
Itu tidak boleh mematahkan semangatmu,
Istiqomahlah dalam perjuangan kita,
Jangan biarkan dirimu terus tersisih,tercicir
Jauh dari medan pentarbiyyahan,
Sahabat,
Ingatilah ana dalam doamu..

Khabir,
Dirimu sangat mulia,
Hati cekal menahan kerenah ana,
Setahun lamanya dirimu menemani ana mengetuai keluarga kita,
Terima kasih sahabat,
Kini,
Dirimu masih menghubungi ana,
Tidak jemu-jemu menghantar mesej pada ana,
Menyatakan khabar tantang dirimu,
Sahabat,
Ana sentiasa doakan buat dirimu…

Nik munaji,
Ana merindui semangat perjuanganmu,
Walaupun kita di kampus yang sama,
Kenapa kita tidak pernah berpeluang bersua dan berkata-kata,
Berbicara seperti dahulu,
Berbincang seperti dahulu,
Bergurau-gurau seperti dulu,
Maafkan ana…
Maafkan ana…
Sekiranya ana bersalah dan silap,
Bagilah jawapanatas persoalan ini..
Sahabat,
Ana merinduimu….

Ridha,
Walau dirimu hanya sementara dalam keluarga kita,
Namun dirimu mmberi seribu erti,
Dirimu seorang yang berkempipinan,
Layak diangkat sebagai pemimpin,
Teruskan perjuangan wahai sahabat,
Kini,
Dirimu dimaktab perguruan,
Bakal bergelar seorang pendidik,
Ortang sepertimu sangat diperlukan kini,
Anak –anak muda perlukan bimbinganmu,
Terus mendidik mereka,
Terus mentarbiyyah mereka,
Terus membimbing mereka,
Sahabat,
Ana rindu padamu..

Imran,
Dirimu bak pejuang yang unggul,
Walau dirimu keseorangan di USIM,
Dirimu cekal bertahan,
Diriu tabah menghadapi dugaan,
Dirimu sabar hadapi ujian,
Syabas buat dirimu sahabat,
Sahabat,
Ana rindui pertemuan denganmu,
Ana rindui pelukan mesramu,
Tunaikan hajat ana,
Hubungilah ana,
Mesejlah ana,
Ana tunggu…ana tunggu…
Walau kita berjauhan,
Jangan biarkan ukhwah kita luntur,
Sahabat,
Ana rindukan pertemuan denganmu…

Hafizuddin,
Ana akui dirimu sangat bertuah,
Dirimu istimewa dapat sokongan ayat tercinta,
Memahami perjuangan kita,
Manfaatkanlah wahai sahabat,
Tuntutlah ilmu darinya,
Sahabat-sahabatmu di UMP perlukan sentuhan dakwahmu,
Mekarlah kuntuman dakwah di sana,
Moga lahir jurutera-jurutera yang berjuang bersama kita,
Sahabat,
Ana ingin bertemu denganmu,
Hubungilah ana…..

Muhammad,
Dirimu sangat hebat di medan tarbiyyah di alam persekolahan,
Dirimu sangat hebat di medan tabiyyah di alam matrikulasi,
Terima kasih sahabat atas sumbanganmu menjadi s/u yang setia,
Sedarilah,
Dirimu permata keluarga kita,
Senyuman manima pengubat hati keluarga kita,
Di saat ada yang kecewa,
Di saat ada yang terluka,
Di saat ada yang merana,
Di saat ada yang terbeban,
Di saat ada yang gundah gulana,
Di saat ada yang terpinggir..
Ku rindui senyumanmu itu,
Hubungilah ana,
Temuilah ana..
Sahabat,
Ana impikan pertemuan denganmu…

Amang,
Dirimu dikurniakan keistimewaan berlipat ganda,
Pintar di medan pelajaran,
Pintar di medan ketokohan,
Pintar di medan pentarbiyyahan,
Teruskan..teruskan…
Kampus UTM memerlukanmu,
Bimbinglah sahabat-sahabatmu,
Sahabat,
Ana mengasihi dirimu…

Firdaus,
Jika dirimu tahu dan mengerti,
Dirimu sarat dengan kelebihan,
Penampilan dan kepipinanmu luar biasa,
Sahabat,
Ramai yang masih memerlukan khidmatmu,
Ramai yang masih perlukan nasihatmu,
Ramai yang masih perlukan bimbinganmu,
Ramai yang masih perlukan kepimpinanmu,
Sahabat,
Ana rindui pengisian hati darimu…

Minzee,
Bertuah bersahabat denganmu,
Dirimu tabah menghadapi ranjau,
Ana yakin,
Dirimu mampu bertahan di UNiKL,
Terus berjuang di sana,
Dirimu kaya dengan akhlak yang mulia,
Memikat setiap daie yang mendekatimu,
Sahabat,
Ana sayangimu dan inginkan pertemuan denganmu….

Ahmar,
Ana akui dirimu sangat pintar,
Sepintar tokoh-tokoh akademik Negara,
Terima ksih atas komitmenmu,
Dirimu telah buktikan para daie boleh Berjaya,
Sahabat,
Ana ikhas bersahabat denganmu…

Tarmizi,
Oooh,
Bertuah diri ana berkenalan denganmu,
Sungguh mulia dirimu,
Sungguh tinggi semangat perjuanganmu,
Mekar dakwah,
Bertuah bumi Melaka mendapat kelahiran insan sepertimu,
Alhamdulillah,
Dirimu tetap setia bersama ana,
Mengharungi suka duka di UTeM,
Teruskan…teruskan..
Sahabat,
Ana kasih dirimu…

Azam,
Dirimu ada banyak kelebihan,
Tidak ada pada keluarga kita yang lain,
Dirmu muda didampingi para mad’u,
Namun,
Jangan biarkan dirimu dikuasai mereka,
Jangan biarkan dirimu leka,
Jangan biarkan dirimu jauh dari medan tarbiyyah,
Sahabat,
Kembalilah pada perjuangan kita…

Ya Allah,
Engkau mengetahui hati-hati ini
Telah berkumpul kerana mengasihiMu,
Bertemu untuk memauhi perintahMu,
Bersatu memikul beban dakwahMu,
Hati-hai ini telah mengikat janji setia,
Untuk mendaulat dan menyokong syariatMu,
Maka eratkanlah ikatannya,
Kekalkan kemesraan antara hati-hati ini,
Akan jalannya yang sebenar,
Penuhkan hati-hati ini,
Dengan cahaya RabbaniMu yang tak kunjung malap,
Lapangkan hati-hati ini dengan limpahan iman,
Hidup suburkan hati-hati ini dengan ma’rifah,
Pengetahuan sebenar tentangmu,
Jika Engaku takdirkan mati,
Matikanlah pemilik hati-hati ini sebagai syuhada,
Engkaulah sebaik-baik sandaran,
Ya Allah,
Pekenankanlah permintaan ini…

Sajhabat –sahabat muslimin semua,
Inilah luahan hati ana,
Maaf sekira tersalah kata,tersilap bahasa,
Yang baik datangnya dari Allah,
Yang kurang itu datanganya dari kelemahan ana

Daripada…
Sahabatmu..jamal

Tak kenal maka tak cinta

Salam ukhwah buat semua…

Alhamdulillah, ana diberi peluang dan kesempatan untuk taaruf diri yang hina ini.Terima kasih sahabat-sahabat semua.Semoga perkenalan ini mendapat keberkatan dari Allah S.W.T dan kita semua tergolong dalam kalangan orang-orang yang mendapat naungan arasy Allah S.W.T pada Hari Mahsyar nanti iaitu golongan yang “bertemu dan berpisah semata-mata kerana Allah”


Nama :

Noor Muhammad Jamalluddin bin Jusoh


Alamat rumah :

775-B Kg Raja Baran Chendering,21080 Kuala Terengganu,Terengganu.


Tarikh Lahir :

9 Februari 1989


Tempat Lahir :

Hospital Besar Kuala Terengganu


Latar Pendidikan :

SK. Kg Bukit

SMK Bandar

SMKA Sheikh Abdul Malek (SHAMS)

Kolej Matrikulasi Pahang (KMPh)

Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)


Fakulti :

Fakulti Kejuruteraan Mekanikal


Kursus :

Struktur dan Bahan


Nama Ayah :

Jusoh bin Mahmood


Nama ibu :

Tuan Wook binti Tuan Ibrahim


Adik beradik :

8 orang (6 perempuan ,2 lelaki…anak ke 5)


Cita cita :

Jurutera “doakan”


Hobi :

Main badminton


Makanan kegemaran :

Nasi ayam


Minuman kegemaran :

Air Milo


Matlamat Hidup :

Mencari Keredhaan Allah

Thursday, August 6, 2009

..::ala-ala ta'aruf::..

salam...
saye wat sesimple mungkin eh...

nama : nur syazwana sa'adon

nama org panggil :(msia)wana;syaz;syazwana.....(org arab)nur;sofwah;wardah

umur : 19tahun (x masuk 20 lg nih)

tempat tinggal : bandar diraja pahang....pekan..

tarikh lahir : 22/10/89

tpt lahir : pekan pahang

cita2 : doktor pakar sakit puan(skrg ramai lelaki yg amik bhgn ni...malu seyh)

hobi : blogging, mugarrad taharrag(shopping yg x beli ape2...juz tgk2 je...hehe @ windows sh0pping)

makanan kegemaran :1) nasi berlauk pucuk paku masak lemak +ikan masin+sambal mempelam+ulam raja(rindu sangat nasik nih) ;2) karpunara(spesis spagetti)

minuman kegemaran : carrot susu,milo ais(boikot2....tukar2),cappucino

tpt menuntut...mula2 blaja abc kat dlm suratkhabar...pastu masuk tadika kemas kat nenasi...then gi SK seri biram kat pekan,then masa darjah 4 pindah gi SKJP2 kat jengka...lps UPSR gi SMK(A) TAHAP(jubli perak aritu x dapat gi...sedeyh..)masa form 4 gi smapK...pastu masuk KMPh....then skrg kat UM...

bil adeik bradek : 5

anak ke : 3

warna kegemaran : saye suka kaler hijau pucuk pisang...tp xdela fanatik sgt...agak fleksible jugakla sbb x mungkin saye akan beli kereta kaler hijau pucuk pisang.. (*_~)

kata2 hikmat : never ever lost hope till the end of ur life

dah..tu je kot...hope lps ni ade sahabat2 laen lak yg ta'aruf...x kesah la nak buat dlm bentuk karangan ker...peta minda ke...peta konsep ke..point ker...yg ptg contents tu boleh faham ye..