Sunday, August 22, 2010

jawapan-ong gedik gedek...


slm.geng.....

jawapannya,
katak popeye...dia makan spinach n then jadi kuat so boleh la angkat pokok derian tu...
atau
katak yang dicium perempuan...bertukar....jadi prince...hehe
ape lagi...dia angkat la pokok derian tu seterusnya buat pengat derian...
hahaha

ni soklan motivasi...
katak yang pekak....nape???sbob bile dia pekak,dia x hirau kan ckp2 org skeliling n teruskan usaha dia untuk angkat pokok derian tu...lama kelamaan dia berjaya juge dgn izinNya...

penagajaran:
kadang2 kita kene pekak kan telinga n jgn pkiq sgt pe yg org len kata...ia boleh menurunkan smagat kite lagi2 lau kita rase pe yg kita buat tu betul...nak ikut cakap semua orang,x bergerak la kita..trust yourself deh...even its takes time because a journey begins with one steps...kalau x mulakan 1st step gane nak ke depan...last but not least,usaha kita tu yg penting even hasil nya x sebarapa...ada juga ganjaran di sisi NYA.
Practically,maybe masa kiat study org ckp kita ni rajin sgt...biar la mmg kene rajin pun
lau kita lam kijo dakwah ni pulak...org ckp kita ni baik sgt la..bio la mmg kene jd baik
lau penampilan kita lain,menutup aurat atau mgamalkan pmakaian muslim muslimah org kata alim sgt...bio la...be urself...

^__________^
ong gedik gedekk.....
katak ni kim slm.
dia kata jangan over2 sgt makan buka pose nanti...

teruskan semangat ramadhan!ganbate!!!
muhasabah for me also

Saturday, August 7, 2010

ong gedek-gedek-gedek....

assalamualaikum.

geng.pa kabo anda semua.....smoga sihat sejahtera hendaknya...

nak bagi teka teki....

dalam banyak2 katak....katak hijau,pisang,puru,hitam,coklat,gemuk,kurus,kerdil dan lain2 lagi...
katak pew yg bleh angkat pokok durian yang sedang masak ranum????
jawab jgn x jawab...t ambe gtau jwapan nyer deh...